Έξι μίλια απόσταση από την πόλη των Μυκηνών, ήταν η αρχαία πόλη του Άργους. Ιδρυμένη από τον
Φορωνέα και παίρνοντας το όνομα από τον γιο του, το Αργος είναι η δεύτερη αρχαιότερη πόλη της Ελλάδος.
Αργος
Μην παραλείψετε
Περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άργους βρίσκεται το χωριό Κεφαλάρι, με λίγους παραπάνω από 600 κατοίκους. Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς, όχι μόνο γιατί έχει διατηρήσει τον γοητευτικό παραδοσιακό ελληνικό χαρακτήρα του, αλλά και για τα δύο μοναδικά αξιοθέατα που βρίσκονται εκεί.
Η Παναγία η «Κεφαλαριώτισσα»: Η ιστορική αυτή πανέμορφη εκκλησία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χωριού, στους πρόποδες του όρους Χάον. Είναι χτισμένη μέσα στο σπήλαιο και είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Είχε μήκος 16, πλάτος 6 και ύψος 4 μέτρα. Τα 9 από τα 16 μέτρα του μήκους της βρίσκονταν μέσα στο σπήλαιο.
Ακόμη και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί σίγουρα από το περίπου 50 μέτρων κλίτος του ναού που προχωράει στο βάθος του σπηλαίου και θυμίζει στέγη καθεδρικού ναού. Ένα παράπλευρο κοίλωμα του βράχου από όπου πηγάζει δροσερό νερό, έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι. Μπροστά από το στόμιο του σπηλαίου είναι χτισμένος ο νεότερος ναός της Ζωοδόχου Πηγής, ένα ευλαβικό προσκύνημα για τους ταξιδιώτες.
Η πυραμίδα του Ελληνικού: Φεύγοντας από το Κεφαλάρι, μετά από 2 περίπου χιλιόμετρα συναντά κανείς την πυραμίδα πάνω σε λόφο. Μελέτη χρονολόγησης της Ακαδημίας Αθηνών αποφαίνεται πως η πυραμίδα του Ελληνικού χτίστηκε πριν από περίπου 4.000 χρόνια. Παρόλα αυτά οι ειδικοί διαφωνούν για το αν χρησίμευε ως τάφος ή στρατιωτικό φυλάκιο (φρυκτωρία). Μπορεί το μυστικό για τον σκοπό που εξυπηρετούσε να μην ανακαλυφθεί ποτέ και για το λόγο αυτό αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στον ελλαδικό χώρο και άλυτο αρχαιολογικό μυστήριο.