Η Μυκηνες σήμερα είναι ένα μικρό χωριό περίπου 450 κατοίκων

Βρίσκεται στον ΒΑ μυχό της πεδιάδας της Αργολίδας. Μέχρι το 1928 το χωριό λεγόταν Χαρβάτι. Έκτοτε πήρε ξανά το αρχαίο του όνομα. Οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού καλλιεργούν τη γη των προγόνων τους, υποδέχονται και παρέχουν υπηρεσίες στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή, η οποία είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, παγκοσμίως γνωστός. Η ιστορία του τόπου φυσικά συνδέεται με τις αρχαίες Μυκηνες. Εκεί που χτύπαγε η καρδιά του πρώτου σημαντικού χερσαίου ελληνικού πολιτισμού, του μυκηναϊκού.

αργος - Nafplio Hotels

Μυκηνες – Πώς θα φτάσετε

Απέχει περίπου 150 χλμ. από την Αθήνα. Ακολουθώντας οδικώς την εθνική Οδό Αθηνών-Τρίπολης θα συναντήσετε τη σχετική σήμανση προς Άργος – Ναύπλιο και λίγο πριν φτάσετε στο Ναύπλιο, ακολουθείτε τη σήμανση προς Μυκήνες.

    Το παλάτι του Αγαμέμνονα

    Οι «πολύχρυσες Μυκηνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το πιο σημαντικό και πιο πλούσιο ανακτορικό συγκρότημα της ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Σύμβολο της ηρωικής Ελλάδας, oι Μυκήνες, ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, παγκοσμίως γνωστός, περιβάλλονται με το μαγικό πέπλο του μύθου των Ατρειδών, που τις περιπέτειές τους ιστορούν οι αρχαίοι τραγικοί. Το όνομά τους δόθηκε σ’ έναν από τους πιο λαμπρούς πολιτισμούς
    της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες, με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκόσμια την πνευματική δημιουργία και την τέχνη.